Genomineerden bekend voor Hét compliment van Drenthe

De vijf genomineerden voor Hét compliment van Drenthe zijn bekend. Dit zijn Dorpscoöperatie de Brug, Stichting Kinderkamp Zuidoost Drenthe, Sportvereniging Tynaarlo, Stichting Griendtsveenpark en een aantal Drentse voedselbanken (Voedselbank Hart van Drenthe, Voedselbank Noordenveld en Voedselbank Zuidwest Drenthe). De jury maakte deze selectie uit de honderd aanmeldingen.

 Gedeputeerde Hans Kuipers: “Ik ben trots op alle vrijwilligers in Drenthe en ik feliciteer de vijf prachtige genomineerden van harte! Het zijn allemaal maatschappelijk betrokken organisaties die ieder op hun eigen manier aandacht hebben voor het thema ‘armoede’. Deze vrijwilligers vormen vaak de stille motor van de Drentse samenleving, maar hebben zo’n belangijke rol op het gebied van leefbaarheid en verbondenheid. Ik verwacht dat het voor de jury een lastige keuze gaat worden.”

Steun voor favoriete vrijwilligersorganisatie

Van 1 tot 15 november kan het publiek de jury helpen de winnaar te kiezen. Dit kan door je favoriete vrijwilligersorganisatie te steunen via www.provincie.drenthe.nl/compliment.

Met Hét compliment van Drenthe zet de provincie vrijwilligers in het zonnetje en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. In deze editie is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’ in welke vorm dan ook. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Elk jaar komt een ander thema uit deze Agenda aan bod.

Op de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december wordt Hét compliment van Drenthe uitgereikt. Vanwege het coronavirus is nu nog niet duidelijk op welke manier en waar de uitreiking precies plaats zal vinden. Daarover volgt later meer informatie.