Geldmaat: plus assistentie

Veel kleine dorpen hebben al geen geldautomaat meer. De grotere dorpen beschikken vaak nog wel over een of meerdere geldautomaten. ING, ABN AMRO en Rabobank zijn, mede op aandringen van LVKK, bezig om hun eigen automaten te vervangen voor een gezamenlijke ‘neutrale’ geldautomaat, de (gele) Geldmaat.

In een aantal gevallen zijn deze ondergebracht in winkels van The Read Shop, Bruna en Primera. Een aantal van deze winkels met Geldmaat (met name in de grotere dorpen en steden) wordt nu een aanvullende dienst aangeboden: Geldmaat plus assistentie.

De dienst ‘geldmaat plus assistentie’ bestaat uit twee delen. Enerzijds bieden de winkeliers en medewerkers van de geldmaat plus locatie hulp aan door samen met de klant de geldautomaat te bedienen. Anderzijds bieden zij hulp op afstand: zij beantwoorden allerlei vragen over bijvoorbeeld de werking van de automaat en het opnemen of storten van biljetten.

De winkels met Geldmaat plus assistentie zijn te herkennen aan onderstaande logo. Op www.geldmaat.nl staat een uitleg over de bediening van de Geldmaat en is via de Locatiewijzer te bekijken waar de gele automaten in Drenthe staan.