Gedeputeerde Hans Kuipers opent Dorpshuis van het jaar verkiezing

Op 18 april heeft Hans Kuipers de verkiezing dorpshuis van het jaar in de provincie Drenthe geopend, tijdens een feestelijke kick-off in dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge. De verkiezing, die twee-jaarlijks plaatsvindt, legt dit jaar de nadruk op functieverbreding, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid van dorpshuizen in de provincie Drenthe.

Dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge, winnaar van de verkiezing dorpshuis van het jaar in 2020, was het decor voor de opening van de verkiezing. Gedeputeerde Hans Kuipers sprak zijn waardering uit in zijn speech over de inzet en betrokkenheid van dorpshuizen in Drenthe en benadrukte het belang van dorpshuizen als ontmoetingsplekken en centra van activiteiten en initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van dorpen.

“Deze verkiezing is niet alleen een competitie, maar vooral een viering van de diverse functies en maatschappelijke betrokkenheid van dorpshuizen”, aldus Kuipers. “Dorpshuizen spelen vaak een cruciale rol in het bevorderen van sociale cohesie, zorgvoorzieningen, cultuur, sport en duurzaamheid in dorpen. Met deze verkiezing willen we deze waardevolle bijdragen van dorpshuizen aan de samenleving erkennen en stimuleren.”

De Drentse dorpshuizen worden uitgedaagd om hun bijzondere verhalen en initiatieven te delen en zich aan te melden voor de verkiezing. De verkiezing dorpshuis van het jaar in de provincie Drenthe belooft opnieuw een spannende en inspirerende gelegenheid te zijn om de veelzijdige functies, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheidsinspanningen van dorpshuizen te vieren en te waarderen.

Dus, dorpshuizen van Drenthe, laat zien wat jullie in huis hebben en meld je aan voor de Dorpshuis van het Jaar verkiezing. Voor meer informatie kun je terecht op onze site en drentsdorpshuisvanhetjaar.nl.