Financiële injectie dorpshuis Schipborg

Dat heeft wethouder Henk Heijerman (gemeente Aa en Hunze) gisteren gezegd na de collegevergadering. De gemeente Aa en Hunze steekt een aanzienlijk bedrag in het project. ,,Zodat het dorp weer ruimschoots vooruit kan.’’

In totaal kost de hele opknapbeurt 175.000 euro, waarvan de gemeente Aa en Hunze minimaal 64.000 euro en maximaal 115.000 euro op tafel legt. De rest van het geld moet Schipborg ophoesten. Zo betaalt de tennisvereniging mee, worden fondsen aangeschreven en is dorpsbelangen deels financieel zelfredzaam.

Bij het dorpshuis stond vroeger de openbare school. Die is jaren geleden gesloten en verkocht aan particulieren die er een woning en praktijkruimte van maakten. Heijerman zegt dat daar naast een speelwerklokaal staat. Daar stopt Aa en Hunze 64.000 euro in om die om te bouwen. Er moet dan gedacht worden aan het toevoegen van een vaste wand en extra ramen. Daar is geruime tijd over gesproken met de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg. Aa en Hunze steekt nog maximaal 50.000 euro, uit het potje ‘vitaal platteland’, in het dorpshuis. ,,Voor bijvoorbeeld toiletten en een nieuwe keuken’’, zegt de wethouder.

Bron: Dagblad van het Noorden d.d. 19-12-2018