Even voorstellen: Lidian Schregardus

Ik ben Lidian Schregardus (21), studente aan de Hogeschool van Hall Larenstein. Daar studeer ik Management van de Leefomgeving en zit in het derde studiejaar. De studie houdt zich veel bezig met kenmerken in het landschap, het ontwikkelen hiervan, maar ook sociale onderwerpen zoals het dorpsbelevingsonderzoek. Het afgelopen half jaar ben ik vooral bezig geweest met het ontwikkelen en ontwerpen van delen in het landschap.

De studie heb ik gekozen omdat ik eigenlijk vanaf kleins af aan al erg geïnteresseerd in de aardrijkskunde ben geweest. Daarbij vind ik het erg leuk om buiten te zijn en daar te genieten van wat er te zien is. 

Per 1 februari ben ik bij BOKD begonnen als stagiaire. Ik zal hier aanwezig zijn tot halverwege juni. Tijdens mijn stage zal ik mij bezighouden met dementie en inclusie. Ik ga onderzoek doen naar welke initiatieven er momenteel bestaan in de Drentse dorpen (op het platteland) over dementie en inclusie. Hierbij kan gedacht worden aan Odensehuizen en ontmoetingsplekken waar mensen met dementie welkom zijn en hun dag kunnen besteden.

Vervolgens zal bij deze inventarisatie ook contact gelegd worden met de initiatieven om zo onder andere te ondervinden of zij zichzelf succesvol achten, wat aspecten zijn waar zij tegenaanlopen en wat zij als tip zouden geven aan andere of nieuwe initiatieven. Dit zijn nog maar een aantal vragen die hierbij van pas komt. Uiteindelijk zal ik een aantal documenten opleveren die overzicht geven in welke initiatieven betreffende dementie en inclusie in de Drentse dorpen aanwezig zijn.

Waarbij een aantal documenten de resultaten van de interviews en de lijst met initiatieven zullen weergeven. Als laatste een resultaten rapport waarbij de belangrijkste resultaten beschreven zijn die zijn ontdekt.

Ik vind het erg leuk dat ik bij de BOKD het sociale aspect van mijn studie kan gaan ontdekken. Ik heb er zin in om weer nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te leren. Ik hoop dat we elkaar allemaal in het fysiek een keer kunnen zien om zo elkaar ook te leren kennen.