Een dag voor verbinders conferentie ‘Bouw je buurtplaats’

Nederlanders vergrijzen en voelen zich vaker eenzaam, maar zijn voor hun welzijn afhankelijk van hun sociale netwerk. Hoe langer iemand zich geïsoleerd voelt, hoe moeilijker het wordt om weer contacten op te bouwen. Maar hoe komen mensen uit hun isolement?

Om mensen weer binnen de kring te trekken zijn ‘warme plekken’ nodig. Plaats de Wereld uit Vries en Assen Bloeit uit Assen zijn dat; buurtplaatsen waar mensen welkom zijn om aan te schuiven en mee te doen. ‘Hier staat de deur altijd open’ en ‘Je mag er zijn zoals je bent’ vertellen hun deelnemers.

Maar zo’n buurtplaats beginnen en tot een succes maken, gaat niet vanzelf. Er is goede samenwerking voor nodig tussen de buurtplaats, gemeente en fondsen. Je bent afhankelijk van een netwerk van actieve vrijwilligers. Hoe pak je dat aan?

Plaats de Wereld en Assen Bloeit zijn verbinders, en dragen graag bij aan het succes van andere bewonersinitiatieven. Op vrijdag 8 maart organiseren ze een conferentie in Assen: Bouw je Buurtplaats. Een dag voor iedereen  die betrokken is bij deze initiatieven of meer wil weten, om kennis te delen, gelijkgezinden te ontmoeten en te inspireren.  Key note speaker en onderzoeker Pieterjan van Delden deelt over zijn boek Marginalisatie: Meedoen in een complexe samenleving.

In de middag volgen workshops rond verschillende thema’s. Daarnaast wordt het ‘Bij-de-handboek Buurtplaats’ gepresenteerd, dat tot stand kwam in samenwerking tussen Plaats de Wereld en Assen Bloeit. Voor meer informatie en tickets kijk je op  www.bouwjebuurtplaats.nl.