Duurzame Drentse initiatieven gezocht

Duurzame Dates

Duurzame Drentse initiatieven gezocht

Op 14 april organiseren IVN Drenthe, provincie Drenthe en de Kamer van Koophandel voor de vierde keer de Duurzame Dates Drenthe in het provinciehuis in Assen. Tot 29 februari kunt u uw duurzame initiatief of idee aanmelden voor de Duurzame Dates Award. Deelname is gratis.

Prijsvraag

Loopt u al een tijdje rond met één of meerdere ideeën om Drenthe duurzamer te maken samen met uw buurt of dorp? Kom dan naar de jaarlijkse Duurzame Dates Drenthe. Denk u ‘hoe kan ik mijn idee realiseren’ of ‘is mijn idee wel goed genoeg’? Bekijk eens welke ideeën landelijk zijn bedacht, misschien brengt het u op een idee.

Ideeën hoeven niet duur, ingewikkeld of moeilijk uitvoerbaar te zijn. Ook de paperclip is ooit door iemand bedacht en is een wereldwijd succes geworden. Dien uw idee of initiatief in en wellicht wint u hiermee de Duurzame Dates Drenthe Award. Aanmelden kan als bezoeker of als deelnemer aan de prijsvraag, klikt u hier voor meer informatie.

Drents daten

Tijdens de Duurzame Dates Drenthe’vertelt een aantal sprekers hoe zij denken over verduurzaming. Op het ontmoetingsplein Dateplaza ontmoeten burgers, bedrijven, scholen en ambtenaren van gemeente en provincie elkaar voor advies, ondersteuning bij het zoeken naar financiën of voor kennis en inspiratie. De Duurzame Dates Drenthe worden afgesloten met de prijsuitreiking voor het duurzaamste Drentse idee of initiatief door de Drentse gedeputeerde T. Stelpstra.

overzicht