Drukbezochte (online) Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 21 april organiseerden we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Online, want ook nu konden we nog niet bijeenkomen in een dorpshuis. We mochten een grote groep leden verwelkomen deze keer. In totaal waren er circa 75 deelnemers tijdens de vergadering.

Agendapunten

Onze nieuwe coördinator Annyttsje Pruim stelde zich voor en was tevens technisch voorzitter. Samen met Jofien Brink (voorzitter BOKD) leidde ze de deelnemers door de vergadering en bespreekpunten.

Kijk hier het openingswoord van Jofien Brink terug.

De officiële vergaderstukken zijn tijdens de vergadering allemaal geaccordeerd. De stukken kun je hier teruglezen.

Drentse Dorpenquiz

Streektaaldeskundige Abel Darwinkel verzorgde een Drentse Dorpenquiz, die grotendeels in het teken stond van 45 jaar BOKD. Officieel was 2020 ons jubileumjaar, maar vanwege de coronapandemie zijn feestelijkheden toen geannuleerd. De vragen (en antwoorden) van de quiz zijn hier terug te lezen.

WBTR

Rene Luinstra en Bert Gunnink van De Haan Advocaten & Notarissen, gingen uitgebreid in op de gevolgen van de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) voor verenigingen en stichtingen en gaat in op vragen van de deelnemers. Hun presentatie kun je hier teruglezen.

Bert Gunnink bood de leden van BOKD aan om geheel vrijblijvend de statuten te checken op mogelijke aandachtspunten vanuit de WBTR. Voor vragen over de WBTR en de contactgegevens van Bert kun je contact opnemen met BOKD via a.postmus@bokd.nl.

Eerder schreven we als BOKD ook een artikel over dit onderwerp, waarin ook wordt verwezen naar een handige checklist.

Dorpendagboek

Dit jaar willen we weer een Drentse Dorpendag gaan organiseren, maar de huidige maatregelen maken het plannen van deze bijeenkomst (want dat willen we toch het liefste) nog best ingewikkeld. Als opmaat naar deze dag willen we een Dorpendagboek rond laten gaan door Drenthe. Elke week krijgt een ander dorp de mogelijkheid om in het dagboek te schrijven. Meer info volgt binnenkort.