Drukbezochte Algemene Ledenvergadering

Woensdag 1 juni organiseerden we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering weer eens in een dorpshuis in plaats van online. Dit keer in De Heugte, waar de vrijwilligers ons een mooie rondleiding gaven door het dorpshuis en natuurlijk de nieuwe fitnessruimte met trots liet zien. Een ruimte die mede gerealiseerd werd met het prijzengeld voor de uitverkiezing tot Dorpshuis van het jaar 2020.

We mochten ons verheugen op een mooie opkomst, met 65 deelnemers boven verwachting! En wat was het leuk dat we elkaar weer eens de hand konden schudden na alle online overleggen.

Agendapunten

Het jaar 2021 was voor ons allen een jaar van veranderingen. Stichting BOKD Projecten werd ondergebracht bij de vereniging BOKD. Door ziekte in het team merkten we dat we als kleine organisatie kwetsbaar zijn. We zijn dan ook blij dat we met ons projectteam en de vaste medewerkers de gaten die vielen, hebben kunnen opvullen.

Na de ALV van 2021 zijn er twee nieuwe leden in het bestuur gekomen: Anda Vonk en Gerrit Volkers. En sinds april 2022 is Theo Andreae als interim coördinator werkzaam voor de BOKD.

De officiële vergaderstukken zijn tijdens de vergadering allemaal geaccordeerd. De stukken kun je hier teruglezen. Tot slot riep onze voorzitter Jofien Brink de leden op om het bestuur en team te informeren over thema’s voor de toekomst en zaken waar men tegenaan loopt. Want gezamenlijk werken we aan leefbare, zorgzame en duurzame dorpen.

Presentatie Maatschappelijke Waarde

Na de algemene ledenvergadering vertelde Erik Meij van CMO STAMM over het begrip Maatschappelijk Waarde. Roelof Dilling van Grolloo Zorgt en Hein Akerboom van Wijkgebouw de Weideblik deelden hun ervaringen met onderzoek naar maatschappelijke waarde. Zo vertegenwoordigt De Weideblik een jaarlijkse waarde van 300.000 euro, bleek door het invullen van de Social Handprint van MAEX. Nog even teruglezen wat Erik Meij vertelde? Zijn PowerPointpresentatie kun je hieronder downloaden.