Drentse Dorpskracht – Beleidsplan 2025/ 2029

Dorpskracht Drenthe – meer wij, minder ik

In een tijd van immense veranderingen en uitdagingen, staan wij als BOKD stevig verankerd in de dorpen van Drenthe. Of het nu gaat om migratie, klimaatverandering, of de toekomst van onze inwoners, wij begrijpen dat deze transities ons allen raken.

Bij BOKD geloven we in de kracht van gemeenschappen. We zijn er voor alle inwoners van Drentse dorpen, omdat we ervan overtuigd zijn dat hun stem van essentieel belang is voor het vormgeven van een betere toekomst. Ons doel is duidelijk: het versterken van de ‘dorpskracht’. We zijn ervan overtuigd dat wanneer mensen samenwerken, ze in staat zijn tot prachtige dingen.

Ons beleidsplan schetst de hoofdlijnen voor de komende jaren, waarin we ons willen inzetten voor het versterken van de Drentse dorpen en het bevorderen van draagvlak en draagkracht. We streven naar leefbare dorpen waarin inwoners zelf de regie hebben over hun leefomgeving. En daar hebben we jou bij nodig.

Lees ons beleidsplan en ontdek hoe we samen kunnen bouwen aan een nog mooier Drenthe. Want bij BOKD geloven we in meer ‘wij’ en minder ‘ik’. Samenwerken staat centraal, want alleen samen kunnen we de uitdagingen van de toekomst aan. Lees je mee?