Drents Dorpenpodium webinar: Haal de lokale energie naar boven!

Lokale energie initiatieven hebben een onmisbare rol in de energietransitie. Naast dat ze projecten realiseren die bijdragen aan de lokale energiedoelstellingen, zorgen ze ook voor meer draagvlak voor de energietransitie. Maar dat niet alleen. Samenwerken aan duurzaamheidsdoelen zorgt ook voor een sterker gemeenschapsgevoel, het gevoel dat je verbonden bent met je dorps- of buurtgenoten.

BOKD, Natuur en Milieufederatie Drenthe en de Drentse Koepel Energie-Initiatieven (Drentse KEI) organiseren op dinsdag 4 april een online kennissessie onder de titel ‘Haal de lokale energie naar boven!’.

Programma

19.30 uur Opening en welkom

19.35 uur Introductie over lokale energie

Peter Mol van NMF Drenthe en Margreet Schuiling van de Drentse Koepel Energie-Initiatieven vertellen over het belang van lokale betrokkenheid bij de energietransitie en de ondersteuning die vanuit een provinciaal programma wordt aangeboden.

19.50 uur Inspiratie vanuit twee dorpsbelangengroepen

Bestuurders uit de dorpsbelangenorganisaties Uffelte (Jaap Scheper) Zweeloo (Sjoerd Slagter) en Geesbrug (Klaas Broek) vertellen over het energie-initiatief dat binnen hun dorp is ontstaan> Ook vertellen ze over de activiteiten die ze hebben georganiseerd en willen organiseren

20.10 uur Ruimte voor vragen en gesprek over het opstarten van een initiatief

20.30 Afsluiten

Inschrijving voor het webinar

AANMELDEN

Je kunt je inschrijven voor dit kennispodium, op dinsdagmorgen ontvang je een link voor deelname met een overzicht van alle deelnemers zodat kennis na afloop weer gedeeld kan worden.