Drents Dorpenpodium; Mobiele telefonie

Op 22 september van 19.30 tot 20.30 uur organiseert BOKD een online bijeenkomst over het bereik van mobiele telefonie in Drenthe.
Vorig jaar bevroegen we onze leden naar hun ervaringen met bereikbaarheid van mobiele telefonie. De vraag “Zijn er in uw dorp problemen met mobiele telefonie?” werd in slechts vijf van de zestig gevallen beantwoord met “nee”. De grootste zorg gaat uit naar de bereikbaarheid van hulpdiensten.

De resultaten van de enquête lees je hier terug

Inmiddels is op een aantal plekken stappen gezet naar betere bereikbaarheid en hebben providers nieuwe zendmasten aangekondigd. Per 1 juli 2023 moet namelijk in iedere gemeente in Nederland 98% van het oppervlak voorzien zijn van mobiele dekking met een minimale internetsnelheid van 8 Mbps.

Vlak voor de zomer riep RTV Drenthe op om te reageren op hun vraag waar er problemen zijn met bereik van mobiele telefonie. Heb je deze vragenlijst nog niet ingevuld, dan kan dat nog steeds.

Naar de enquete van RTV Drenthe

Programma

We gaan graag in gesprek over de volgende vragen:
* Is het bereik van mobiele telefonie de afgelopen tijd verbeterd?
* Zo nee, welke acties kunnen we samen oppakken om dit onder de aandacht te brengen? 
* Kunnen we ook alternatieven aanwenden om het bereik te verbeteren? En hier meer bekendheid aan geven in de dorpen? Denk aan bellen via internet.

Iemand van RTV Drenthe zal uitleg geven over de reacties die ze tot nu toe hebben ontvangen en welke vervolgstappen zij willen zetten.

Aanmelden

Je kunt je tot 19 september aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvang je informatie over het online webinar. 

Naar aanmeldformulier