Drents Dorpenpodium: Jongeren doen me

Op 14 september brengen we het onderwerp ‘Jongeren doen mee’ op  het online podium. In een uur tijd gaan we in gesprek met verschillende jonge mensen uit onze Drentse dorpen die op een of andere manier betrokken zijn bij de leefbaarheid van hun dorp.

In een jongerenraad, een bestuur of in een werkgroep zetten ze zich in voor de toekomst en leefbaarheid van hun dorp. Vanzelfsprekend hebben ze hierbij de focus op het betrekken van jongeren. Want hoe betrek je jongeren bij activiteiten? Hoe zorg je er voor dat je niet over jongeren praat maar juist met de jongeren? Welke onderwerpen spreken aan bij jongere mensen? Op al deze vragen krijg je tijdens dit online kennispodium een antwoord.

Sprekers

Tijdens de sessie zullen drie sprekers deelnemen, Arie Kant, Yentl du Pon en Roy Derks.

Yentl zal iets vertellen over haar ervaring als jong bestuurslid. Ze is niet superjong, begin 30 maar zal vertellen wat haar drijft, wat ze leuk vindt, maar ook waar ze tegenaan loopt.

Roy Derks vertelt over zijn ervaringen als voorzitter van de jongerenraad in Coevorden, hij geeft aan wat hij belangrijk vindt, hoe ze werken en wat hun drijfveren zijn.

Tot slot Arie Kant, die actief jongeren betrekt in het dorpshuis en hoe dit tot stand is gekomen.

Aanmelden

Donderdagmorgen ontvang je de link voor deelname, je kunt tot en met woensdag 13 september aanmelden.