Drents Dorpenpodium; evenementen vergunning aanvragen

Elk dorp heeft er mee te maken: het aanvragen van een vergunning voor een evenement. We horen van onze leden dat ze een aanvraag lastig vinden en dat het steeds moeilijker is om hier mensen voor te vinden om dit te doen. In sommige gevallen wordt het risico genomen geen vergunning aan te vragen of evenementen gaan hierdoor zelfs niet door. Terwijl we weten hoe belangrijk en bepalend deze evenementen zijn voor de leefbaarheid en de gemeenschapszin van een dorp. 

Programma

We hopen door dit kennispodium op 27 oktober aanstaande, als onderdeel van het Drents Dorpenpodium, de drempel voor het aanvragen van een vergunning voor jullie te kunnen verlagen. Want wat komt er allemaal kijken bij het aanvragen van een evenementen vergunning? Hoe kun je, je alvast voorbereiden op wat er gevraagd wordt? En weten we wel goed waarom een vergunning belangrijk is? Kennen we het juridisch aspect rondom een vergunning voldoende? 

Op deze vragen krijgen jullie tijdens dit online kennispodium antwoord zodat jullie dorp de vergunningen voor het komende seizoen goed kan voorbereiden en gemakkelijker kan aanvragen.  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Waarom een vergunning?
  • Het juridisch aspect van een vergunning.
  • Het creëren van draagvlak voor een vergunning.
  • De voorbereiding van een aanvraag met praktische tips.

Aanmelden 

Je kunt je tot 25 oktober via het aanmeldformulier aanmelden voor dit gratis online kennispodium.