Drents Dorpenpodium: activiteiten BOKD voor in de agenda

BOKD zet met het dorpenpodium de activiteiten voor de komende herfst en de winter in de steigers.

Na de zomer gaat BOKD een uitgebreid programma aanbieden vol inspiratie en kennis. Symbolisch zetten we hier het podium voor op. Met het Drents Dorpenpodium komen we in levende lijve naar de dorpen maar we zullen met het podium ook online te vinden zijn.

Om alvast te noteren

Hieronder in vogelvlucht het programma zodat jullie de data (en tijdstippen) alvast in jullie agenda kunnen zetten. De data die bekend zijn vinden jullie onze agenda op onze site. Vanzelfsprekend informeren we jullie na de zomer uitgebreid over het dorpenpodium-programma via onze website en nieuwsbrieven.

Mobiele bereikbaarheid:
Op 22 september organiseren we ons eerste online kennispodium over bereikbaarheid. We praten je bij over mobiele telefonie en dan met name over slecht bereik, regelgeving en eventuele alternatieven.

Kennismaking gemeenteraadsleden:
Zo rond eind september of begin oktober zullen we ons podium opstellen speciaal voor gemeenteraadsleden. We praten ze graag bij over de BOKD en wat de BOKD voor de Drentse dorpen betekent en kan betekenen. Vanzelfsprekend gaan we met de politici in gesprek over wat zij zien als uitdagingen op gebied van het platteland en leefbaarheid. De data volgen zo spoedig mogelijk.

Vergunningen en verzekeringen voor evenementen:
Op 27 oktober staat ons volgend kennispodium op het programma. Wat komt er allemaal kijken bij het aanvragen van een vergunning voor een binnen of buiten evenement? Een expert op dit gebied zal ons hierover van alles bijbrengen.

Drenthe Initiatiefrijk:
Op 5 november organiseert de BOKD samen met CMO STAMM het evenement Drenthe Initiatiefrijk. Een bruisdag met én voor bewonersinitiatieven. Kijk hier voor meer informatie.

Wooninitiatieven:
Vervolgens bouwen ons podium op 17 november op voor onze bijeenkomst over ‘Wooninitiatieven in de Drentse Dorpen’. Steeds meer dorpen nemen het heft in eigen hand en zijn bezig met het invullen van de woonbehoefte in hun dorp. Tijdens deze avond hoor je er meer over.

Waardebepaling van je initiatief:
Een onderwerp waarover je ook steeds meer hoort en leest is ‘maatschappelijke waarde’. Op 24 november vertelt de BOKD je op het derde online kennispodium alles over maatschappelijk waarde en hoe je deze kunt meten.

Dorpscommunicatie:
Op 8 december blijven we online en gaan we het hebben over ‘Treffende dorpscommunicatie’. Het is en blijft belangrijk om goed te communiceren met je verschillende doelgroepen. Wat zijn hier nieuwe manieren voor? Hoe doen andere dorpen dat?

Dementievriendelijke dorpen:
In december zal BOKD ook aandacht besteden aan ‘Dementievriendelijke dorpen’ in een bijeenkomst. De datum wordt later bekend gemaakt.

Vooruit kijken naar 2023

Het nieuwe jaar luiden we in op 12 januari tijdens onze nieuwjaarsreceptie. Hoe we deze gaan organiseren dat horen jullie nog maar we gaan in ieder geval weer met elkaar quizzen, net als vorig jaar. Op 17 januari organiseren we een podiumbijeenkomst over ‘Functieverbreding Dorpshuizen’ en op 26 januari staat een avond over ‘Dorpszorgvisies’ op het programmapodium.