Op verzoek van de Natuur- en Milieufederatie delen we onderstaande bericht en bijbehorende vragenlijst met jullie.
Delen is niet alleen gezelliger en in veel gevallen goedkoper, maar door het aanschaffen van minder spullen ook goed voor klimaat en biodiversiteit. Samen met de BOKD en verschillende gemeentes verkennen we met dit project of er bij de Drentse dorpsbesturen (en haar bewoners) enthousiasme is om samen producten, diensten en faciliteiten te delen. Dat kan van alles zijn. Van een buurtcaravan of spelotheek, tot een deelauto of gereedschapsschuur. De Natuur- en Milieufederatie Drenthe ondersteunt dit proces en helpt uiteindelijk bij de eventuele realisatie van het plan. Verderop in deze survey geven we nog veel meer mogelijkheden ter inspiratie. We zijn benieuwd of er iets voor jullie dorp bij zit!
Inloopspreekuur op Dorpendag
De resultaten van deze enquête worden gebruikt om te verkennen of er genoeg interesse is om samen kennis te maken en te brainstormen over een vervolg. Vanuit daar werken we samen met een aantal bewoners aan een actieplan – waarin we ieders praktische wensen en ideeën meenemen in een pilotvoorstel. Bedankt alvast voor het invullen van de vragenlijst en wie weet tot snel op het inloopspreekuur 30 oktober!
Meld je hieronder aan voor het inloopspreekuur en andere sessies op de Dorpendag
Netwerk Duurzame Dorpen
In steeds meer Drentse dorpen werken bewoners samen aan een duurzame leefomgeving. Om deze Drentse dorpen te ondersteunen bij hun initiatieven is de BOKD sinds 2016 steunpunt van het Netwerk Duurzame Dorpen. Onder andere via BOKD Nieuws, de Drentse Dorpendag en andere activiteiten delen we de ervaringen van duurzame Drentse dorpen.