Wint uw dorp dit jaar de Dorpsvernieuwingsprijs?

Bericht voor alle Drentse dorpen die:

• de leefbaarheid aantoonbaar verbeteren of vernieuwen met initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid;
• getuigen van een visie op de vitaliteit of leefbaarheid van het dorp op de langere termijn;
• innovatief zijn of bijdragen aan een groter netwerk met bovendorpse uitstraling en bereik.

Herkent u uw dorp in bovenstaande? Meld uw dorp dan snel aan voor de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs en maak kans op een mooi geldbedrag en de nodige publiciteit. Het wordt na Wijster (meer dan 10 jaar geleden) wel weer eens tijd voor een Drentse winnaar!

Criteria en aanmelden

Wil u uw dorp aanmelden? Aanmeldingen moeten uiterlijk op 7 maart om 19.00 uur door ons ontvangen zijn op mailadres info@bokd.nl, dus wees er snel bij.

Klik hier voor het opvragen van de criteria en het aanmeldformulier.

De prijs

Met de Dorpsvernieuwingsprijs ondersteunt de LVKK al jaren dorpen waarvan de bewoners actief werken aan het realiseren van eigen leefbaarheid en voorzieningen. Aan de Dorpsvernieuwingsprijs is een geldbedrag verbonden van €2500 voor de winnaar en €1000 en €500 voor de dorpen die op de tweede en derde plaats eindigen.

En de winnaar is …

Wordt uw dorp 23 september aanstaande verkozen als winnaar? Dan brengt dat naast het geldbedrag waarmee een initiatief verder ondersteund kan worden, ook veel publiciteit op, inspireert u andere dorpen en neemt u deel aan de Europese Dorpsvernieuwingsprijs! Lees hier meer over de Dorpsvernieuwingsprijs 2015 die ten deel viel aan Hoonhorst.

overzicht