Dorpsvernieuwingsprijs 2021 van start

Wie wordt de opvolger van Esbeek (Noord-Brabant), de winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2019? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen net als zij een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar van €1000, €1500, €3000. Deze zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 20 november, tijdens het nationale PlattelandsParlement.

Extra aandacht voor corona

Natuurlijk was het even spannend of de Dorpsvernieuwingsprijs dit jaar wel door kon gaan. Maar juist in tijden van Corona hebben bewonersorganisaties hun waarde voor de gemeenschap bewezen! De jury heeft in haar beoordeling dit jaar dan ook extra aandacht voor dorpen die tijdens de coronacrisis nieuwe activiteiten organiseerden en inspeelden op de nieuwe situatie.

Aanmelden via BOKD

Drentse dorpen kunnen zich vanaf nu via BOKD aanmelden voor deze landelijke prijs. Op 6 juli om 20.00 uur sluit de termijn voor aanmelding. Daarna buigt een driekoppige jury zich over de inzendingen. De jury is wegens succes en enthousiasme geprolongeerd: Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen); Thijs van Mierlo (LSA) en Hans Cok (Ministerie BZK) hebben de taak om de dorpen te beoordelen ook dit jaar met veel plezier op zich genomen.

Download hier het aanmeldformulier en de criteria. Stuur je aanmeldformulier + bijlagen uiterlijk 5 juli naar BOKD via info@bokd.nl.

De landelijke Dorpsvernieuwingsprijs wordt eens per twee jaar georganiseerd door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK). BOKD is namens de Drentse dorpen en dorpshuizen lid van de LVKK. Eerdere Drentse winnaars waren Wijster (2003) en Witteveen (2017).