Dorpshuistip van de maand: Digitale Live stream ‘Siepel proot’ in Dwingeloo

Nu het openbare leven nog stil ligt, is er ook in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo niets te doen. Toch wil Over Entinghe ook in deze tijden graag een ontmoetingsplaats zijn voor alle Dwingelers. En als dat niet in levende lijve kan, dan maar digitaal. Vanaf 7 februari jl. organiseert Over Entinghe vier zondagmiddagen vanaf half vijf via een interactieve verbinding een ‘praotie’ met vier bekende inwoners uit Dwingeloo. De gesprekken worden geleid door de eveneens bekende Dwingelers Geke Jonkers en Valentine de Ruyter.

U kunt niet alleen kijken, maar ook deelnemen aan het gesprek door vragen te stellen via WhatsApp. Die vragen worden dan meteen aan de tafel beantwoord. De gasten hebben elk hun eigen verhaal:

  • 7 februari: Jeroen Langenkamp, eigenaar van de Dwingeler Duikschool Divearound en een enthousiast verteller over zijn duikavonturen.
  • 14 februari: Ans Klok, Bekend bij elke Dwingeler met haar verhalen over de geschiedenis van het dorp
  • 21 februari: Koen Arts, woont met Gina nog niet zolang in Dwingeloo, maar is recent in heel Nederland bekend geworden met zijn boek: Wild Jaar, 365 nachten buiten
  • 28 februari: Riëtte Fledderus, jarenlang de Dwingeler volleybalspeelster op Europese, Wereld- en Olympische kampioenschappen.

Voorzitter Leo Kochen: ‘De eerste uitzending was een groot succes. Bij de live stream waren circa 30 mensen virtueel aanwezig, maar in de dagen daarna is het aantal kijkers opgelopen tot ruim 400 kijkers. En dat in een dorp met 4000 inwoners. Het voldoet dus echt in een behoefte.’

De uitzendingen zijn live te volgen, en terug te zien, via de website van Over Entinghe.