Dorpenoverleg Midden-Drenthe

In Beilen vond onlangs het dorpenoverleg Midden-Drenthe plaats, een belangrijk platform dat lokale gemeenschappen vertegenwoordigt en de dialoog tussen verschillende dorpen faciliteert. Wat deze bijeenkomst extra speciaal maakte, was de presentatie van het rapport Leefbaarheid op het platteland door Bettina Bock.

Onderzoek: overheid moet meer verantwoordelijkheid nemen om platteland leefbaar te houden – WUR

Het dorpenoverleg Midden-Drenthe is een bijzonder concept. Door bundeling van krachten van de kleine dorpen en buurtschappen zet het dorpenoverleg zich in voor behoud en versterking van de leefbaarheid op het Midden-Drentse platteland. Daarbij horen het stimuleren, initiëren, faciliteren en ondersteunen van dorpsoverschrijdende zaken en bovenplaatselijke projecten. Voor meer informatie: www.dorpenoverleg.nl.

BOKD was aanwezig tijdens dit dorpenoverleg. Tijdens het dorpenoverleg Midden-Drenthe kreeg Bettina Bock, onderzoeker van Wageningen Universiteit, de gelegenheid om haar rapport te presenteren. Haar onderzoek, dat betrekking heeft op het waarborgen van de leefbaarheid op het platteland, was een mooie toevoeging van dit dorpenoverleg. Veel thema’s die besproken werden, werden herkend door de aanwezigen.

Het dorpenoverleg Midden-Drenthe blijft een waardevol initiatief dat lokale gemeenschappen versterkt en de leefbaarheid op het platteland bevordert. Als BOKD zijn we graag betrokken bij deze initiatieven.