Dorp in beweging – Sportvoorzieningen in 2e Exloërmond

De stichting Dorpsbelang & Dorpshuis 2e Exloërmond is bezig met twee deelprojecten, het huiskamerproject “Met Elkaor!”, waarin wordt samengewerkt met Sociaal team Borger-Odoorn en Buurtzorg en het tweede project sportvoorzieningen, waaronder een beachvolleybalveld op verzoek van de volleybalvereniging. Eerder schreven we al een artikel over Met Elkaor.

Voor de financiering van de beide projecten kwam Leader in beeld en via BOKD ontstond de koppeling van de verschillende projecten tot “Dorp in beweging”. In dit geval dus letterlijk en mentaal in beweging blijven.

VRAAG vanuit het dorp

De volleybalvereniging heeft het bestuur van de stichting Dorpshuis en Dorpsbelangen gevraagd of er ook een beachvolleybalveld kon worden aangelegd. Dit project past prima in de opzet van “Dorp in beweging”. Het bestuur van de stichting vond een beachvolleybalveld een te beperkte functie en heeft dat uitgebreid naar mogelijkheden voor voetvolley, badminton en handbal. Met de aanschaf van materiaal is daar rekening mee gehouden.

Locatie snel gevonden

Aangezien de stichting eigenaar is van de grond rond het dorpshuis was de locatie geen probleem. Wel was het een “vochtig” deel van het terrein, zodat drainage noodzakelijk was. Met eigen vrijwilligers is het grootste deel van de werkzaamheden uitgevoerd en medio 2021 was het veld gerealiseerd. De afscheiding tussen het beachvolleybalveld en het grasveld is opgelost door een strook kunstgras rond het veld aan te brengen. Het zand komt daardoor niet direct in het gras.

De tafeltennistafel is aangeschaft met een subsidie van woningcorporatie “Woonservice”.  Deze is naast het veld geplaatst, zodat beide speelvoorzieningen nu bij elkaar staan. Het dorpshuis stelt de speelmaterialen voor beide voorzieningen beschikbaar in een kist aan het dorpshuis. Door de volleybalvereniging is er in het najaar met veel plezier gespeeld en ook de jeugd maakt er met regelmaat gebruik van.

MEER weten over dit project?

Voor meer informatie neem contact op met Luit Hummel l.hummel@bokd.nl

Lees ook de andere artikelen over het project Dorp in beweging

Het project Dorp in Beweging is mogelijk gemaakt door: