Doe mee met Meters met Diabetes 2024

Van april tot en met september organiseren SportDrenthe en Dokter Drenthe voor het vijfde jaar de Diabetes Challenge, onder de naam Meters met Diabetes. De NDC sluit dit jaar ook weer aan. Nieuw in 2024 is dat we actief de samenwerking hebben gezocht met Gezond Natuurwandelen.
SportDrenthe wil buurtsportcoaches, fysiotherapeuten en andere geïnteresseerden in Drenthe enthousiasmeren met patiënten te gaan wandelen. Onder begeleiding van een professional lopen deelnemers 20 weken lang in een groep. Naast diabetespatiënten zijn ook andere patiënten met een chronisch ziektebeeld welkom. Voor patiënten in de chronische zorg zien we enorm positieve uitwerking, zowel op de fysieke als de mentale gezondheid.

Wat wordt er verwacht vanuit jullie

Je zit samen met de huisartsenpraktijk, de buurtsportcoach en andere professionals in een lokaal projectteam. De huisarts of POH zorgt voor de juiste deelnemers (patiënten met een chronisch ziektebeeld voor wie deze interventie een positief resultaat kan opleveren, dat mogen ook mensen zijn met een andere diagnose dan diabetes). Samen met het projectteam zorgen jullie voor de wekelijkse begeleiding van de wandelingen. SportDrenthe biedt praktische ondersteuning in de vorm van advies.
Als SportDrenthe gaan we, in samenwerking met Dokter Drenthe, de NDC en Gezond Natuurwandelen, Meters met Diabetes opnieuw stimuleren door:

  1. Organiseren van een voorlichtingsbijeenkomst over het opstarten van
    de Diabetes Challenge op donderdag 14 maart 2024
  2. Ondersteunen bij het aanvragen van subsidiegelden voor het inschrijfgeld
  3. Ondersteuning bieden aan de projectteams in de uitvoering
  4. Organiseren van het Drents slotevent samen met Dokter Drenthe, Gezond Natuurwandelen, NDC en de Hunzeloop.

Startbijeenkomst op donderdag 14 maart 2023

Op donderdag 14 maart a.s. is er een startbijeenkomst over Meters met Diabetes en de samenwerking met Gezond Natuurwandelen, de NDC en waar je verder deze samenwerking op leefstijl kan uitbouwen. Naast informatie over de organisatie is er veel ruimte om ervaringen uit te wisselen.

We vertellen over de verschillende interventies en hoe deze elkaar kunnen versterken. Er zullen sprekers zijn vanuit verschillende invalshoeken die iets komen vertellen over hun ervaring.
Vanuit Dokters Drenthe zijn meerdere praktijken aanwezig en kan afstemming plaatsvinden over welke zaken je als projectteam moet organiseren. We zullen ter plekke proberen zoveel mogelijk projectteams te vormen om direct een start te kunnen maken.

Tijdstip: 17.00 – 17.30 uur inloop met Soep en een Broodje 19.30 uur afsluiting.

Plaats: wijkcentrum De Componist te Assen, Paganinilaan 15 te Assen, tel. 0592-408050

aanmelden en informatie

Wil je onderdeel zijn van het projectteam in jouw werkgebied en meedoen met Meters met Diabetes? Geef je dan snel op voor de startbijeenkomst!

Klik hier om je aan te melden
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Witte: ewitte@sportdrenthe.nl