Digitalisering Knapzakroutes

Sinds 1983 brengen we al Knapzakroutes uit. Op initiatief van BOKD en in samenwerking met alle dorpsbelangenorganisaties in Drenthe zijn we in de loop der jaren geholpen door een historicus, geoloog, bioloog en archeoloog en brengen we al zo’n 38 jaar wandelrouteboekjes uit.

Al jaren zijn de Knapzakroutes een begrip voor wandelaars in binnen en buiten Drenthe. Je kunt ze gratis downloaden en ze brengen je naar de meest bijzondere plekjes. Onderweg ontdek je Drenthe pas echt. Knapzakroutes brengen je over oude paden langs de es en bij kronkelende beekjes. Je loopt langs bospaadjes en over de heide. Onderweg maak je kennis met het verhaal van het Drentse landschap en kom je in de kleinste Drentse dorpen. Gemiddeld zijn de Knapzakroutes zo’n 15 kilometer lang. Meestal kun je ze in kortere lussen opsplitsen.

Download je Knapzakroutes op www.eindjeomindrenthe.nl.

Dertig Knapzakroutes zijn digitaal te lopen, het project is mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Recreatieschap Drenthe, gemeente Assen en Tynaarlo en de provincie Drenthe.