Dienstregeling 2024 en extra aandacht voor plannen met lijn 27, 59 en 77

Onlangs is een persbericht verschenen waarin de hoofdlijnen van de nieuwe dienstregeling zijn bekendgemaakt. Belangrijk is het nieuws daarin met betrekking tot de dienstregeling voor Drenthe in 2024. Dit is een uitgelezen kans om jullie stem te laten horen en invloed uit te oefenen op de toekomst van het busvervoer in onze regio.

Je kunt de hoofdlijnen van de dienstregeling bekijken en reageren via de volgende link. Het is belangrijk te weten dat je tot 13 juni de mogelijkheid hebt commentaar te leveren op de memo die beschikbaar is gesteld. Je kunt de memo vinden via de volgende link.

Laten we ervoor zorgen dat we als achterban van BOKD goed vertegenwoordigd zijn en onze stem laten horen! Grijp deze kans om je stem te laten horen en de dienstregeling voor Drenthe mede vorm te geven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het busvervoer aansluit bij onze behoeften en de belangen van onze gemeenschappen.

Extra aandacht voor de volgende buslijnen, Actie gewenst

Buslijn 27 Emmen – Hoogeveen rijdt stapvoets over vorig jaar aangelegde drempels tussen Noordscheschut en Geesbrug. We blijven deze route rijden indien aanpassingen aan de drempels kunnen worden uitgevoerd. Anders is de overweging de route tussen Hoogeveen en Zwinderen te verschuiven naar de A37. Zie pagina 7 van de memo

Buslijn 59 Exloo – Borger – Drouwen – Gasselte – Gieten vervalt volledig. Deze lijn rijdt in de winterperiode met 8-persoonsbusjes en in de zomerperiode met grote bussen om grotere vervoersstromen naar onder andere Drouwenerzand op bepaalde dagen te kunnen opvangen. Alternatief voor de meeste reizigers is eigen vervoer en in een enkel geval Qliner 312 tussen Gasselte en Gieten. Ook is de hubtaxi beschikbaar vanaf hub Gieten of Borger. De toeristische bestemmingen tussen Exloo en Gieten zijn dan alleen nog te bereiken via een beperkt aantal haltes aan de N34. Zie pagina 10 van de memo

Buslijn 77 Gieten – De Hilte – Bareveld vervalt volledig. Alternatief voor de enkele reizigers is de fiets naar Gieten of Wildervank of hubtaxi.

Contact met BOKD

Mocht je in actie komen, vergeet dan niet een kopie daarvan naar Mariska Nauta van BOKD te sturen via m.nauta@bokd.nl zodat wij ook op de hoogte zijn van jullie standpunten, op die manier kunnen we als BOKD een signaal geven.