Zeg eens eerlijk: wat leveren jullie op? Breng de maatschappelijke waarde in kaart

Het is voor het dorp vast herkenbaar dat er steeds meer gevraagd wordt als het gaat om het in stand houden van voorzieningen en initiatieven. Zelfredzaamheid is het toverwoord van beleidsmakers en bestuurders. Op zich een goede ontwikkeling dat de overheid meer wil faciliteren dan zelf organiseren.  Maar hierdoor is het voor jullie dorp wel steeds belangrijker om de maatschappelijke waarde van deze voorzieningen en/of initiatieven aan te tonen. Dit om eventuele financiële middelen aan te boren, te kunnen verantwoorden maar ook om te leren en andere mensen te betrekken bij jouw initiatief.

Wat is dan maatschappelijk waarde?

Maatschappelijke waarde is de waarde (sociaal, ecologisch of economisch) die een initiatief door haar activiteiten toevoegt aan de maatschappij. Bijvoorbeeld de waarde dat mensen meedoen, zich ontwikkelen of niet in duurdere zorg terecht komen. Of de waarde dat mensen elkaar ontmoeten en samen hun buurt mooi, schoon en veilig houden.

Kom kennis maken met maatschappelijk waarde

In dit online kennispodium geven we je uitleg over maatschappelijk waarde en geven we je handvatten over hoe je de maatschappelijke waarde van jouw initiatief zichtbaar kunt maken. We gebruiken hiervoor de zogenaamde verandertheorie. Ook gaan we in op de verschillende meetinstrumenten die je kunt inzetten om maatschappelijke waarde te meten. Ook presenteren we een aantal aansprekende voorbeelden.

Dus

  • Wil jij het echte effect van je initiatief zichtbaar maken?
  • Zoek je handvatten om je initiatief te verantwoorden?
  • Wil jij meer mensen betrekken bij je initiatief?

Meld je dan aan voor het online kennispodium ‘De maatschappelijke waarde van je bewonersinitiatief’ op donderdag 8 juni.

INSCHRIJVING VOOR HET WEBINAR

AANMELDEN

Je kunt je inschrijven voor dit kennispodium, op donderdagmorgen ontvang je een link voor deelname.