De freerunbaan in Exloo

Dorp in beweging deel 5: Exloo

Op zaterdag 21 mei is in Exloo de Freerunbaan feestelijk geopend. De freerunbaan is aangelegd als onderdeel van het door de BOKD gecoördineerde Leader Zuidoost Drenthe programma “Dorp in Beweging”. Dit programma, met als doel: bij te dragen aan een gezonde dorpssamenleving door in beweging te komen, bestond uit 6 deelprojecten die door dorpsorganisaties zelf uitgevoerd werden. Naast Exloo waren er deelprojecten in Dalen, Tweede Exloërmond, Nieuw-Schoonebeek en in Gasselternijveen. Alle deelprojecten gaan over een of andere vorm van beweging, van lichamelijk tot mentaal.

Wat is freerunning?

Freerunning is een enorm populaire en snel groeiende sport. Bij freerunning beweeg je je door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips (salto’s) en vaults, over obstakels. Als freerunner ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Bij Freerunning draait het om de 5-F’s: Fun, Freedom, Fitness, Friendship en Fulfilment. (bron: dutchgymnastics.nl)

De opening

De opening op 21 mei was uiteraard een actieve opening. Bezoekers konden meedoen aan workshops beachvolleybal, mountainbiken en freerunnen. Ook konden bezoekers vrij gebruik maken van de materialen. Voor kinderen was er een springkussen.

(Tekst gaat verder onder foto)

Unieke samenwerking!

De Freerunbaan is aangelegd achter het gemeentehuis en voorziet in een behoefte: al langere tijd lag er bij de gymnastiekvereniging een wens voor een freerunbaan op een bereikbare plek in het dorp. Sport Exloo heeft dit samen met Biking Neighbours Exloo, Volleybalvereniging OSR, Gymnastiekvereniging Eendracht en de Dorpsraad in Exloo kunnen realiseren dankzij subsidie vanuit onder andere Leader en een bijdrage vanuit het Gebiedsfonds.

In de ‘beweegtuin’ kan er altijd gesport worden. Iedereen kan hier gebruik van maken. Zo heeft de school haar Koningsspelen op de locatie van de feerunbaan gehouden. Met Sport Drenthe is een activeringsplan gemaakt om te onderzoeken op welke wijze de baan ook door nieuwe gebruikers ook in de toekomst gebruikt blijft worden.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Voor meer informatie neem contact op met Luit Hummel l.hummel@bokd.nl

Lees ook de andere artikelen over het project Dorp in beweging

Het project Dorp in Beweging is mogelijk gemaakt door: