Checklist en Stappenplan Energie besparen in dorpshuizen

Samen Energie Besparen

De BOKD heeft in samenwerking met Invent Advies en een viertal ervaringsdeskundige dorpshuisbestuurders het stappenplan en de checklist energie besparen in dorpshuizen opgesteld. In 2015 hebben twintig dorpshuizen deelgenomen aan het project Energieke dorpshuizen. Dat project werd uitgevoerd door Invent. De dorpshuizen kregen een Energie-inspectie en aanvullende onderzoeken. Na afloop kreeg elk dorpshuis een maatwerkadvies.

De uitkomsten en bevindingen van de dorpshuizen alsmede de oplossingen die zij hebben bedacht zijn gebundeld in het stappenplan en de checklist. Bij het stappenplan en de checklist gaat het met name over de Quick Wins, dat wil zeggen de kleine (technische) aanpassingen en het beïnvloeden van gedrag van medewerkers en gebruikersgroepen om energiebesparing te realiseren.  Toepassingen die niet al te veel geld kosten en ook voor de huurder van een gebouw toepasbaar zijn, en snel resultaat opleveren.

Wilt u ook aan de slag met energiebesparing in uw dorpshuis? Maak dan gebruik van de praktische tips in het Stappenplan  en de Checklist.

De gratis scans zijn beschikbaar gesteld door de Drentse Energieorganisatie en provincie Drenthe.