Bruisende bijeenkomst ‘Drenthe Initiatiefrijk’

Op zaterdag 5 november vond de eerste editie van ‘Drenthe Initiatiefrijk’ plaats, georganiseerd door de provincie Drenthe, BOKD en CMO STAMM in het kader van de provinciale Sociale Agenda. ‘s Morgens stapten ruim 40 mensen in de bus om langs 3 initiatieven te gaan met als thema cultuur, zorg en ontmoeting.

Na de middag sloten nog eens 35 mensen zich aan bij deze bruisende dag om meer te weten te komen over Drentse initiatieven of ze verder te helpen met hun idee. In het middagprogramma werden namelijk workshops gevolgd en presenteerden 5 verschillende initiatieven hun plan aan de aanwezige (landelijke en regionale) fondsen en het publiek. Zo kregen zij zicht op mogelijke (co)financiering. Binnenkort delen we meer tips en trucs over fondsenwerving.

De positieve reacties na afloop waren overweldigend, dit smaakt naar meer. Als je je behoefte voor workshops, sprekers en/of advies nog kenbaar wilt maken, kan dat via een van de organiserende partijen. We nemen je wens dan graag mee in de activiteiten in 2023. Alvast een tipje van de sluier: BOKD organiseert komend jaar ook weer een Drentse Dorpendag.