4 van de 13 starterswoningen zijn verkocht aan jongeren uit het dorp die nog thuis wonen, Plaatselijk belang Een is trots en tevreden

“Bouw starterswoningen Een, schoolvoorbeeld voor samenwerking”

Zo meldde 21 mei 2024 de plaatselijke media. En trots dat mogen we zijn met dit mooie project aan de Schoolstraat in Een.

In het persbericht dat is verstuurd als uitnodiging voor de feestelijke handeling stond het volgende:

Op 15 mei 2024 vanaf ongeveer 14:30 uur vindt op de bouwlocatie aan de Schoolstraat te Een een feestelijke handeling plaats ter markering van de succesvolle verkoop en bouw van de 13 starterswoningen op de voormalige locatie van de school De Regenboog.

Tijdens de bijeenkomst blikken wethouder Jos Darwinkel van gemeente Noordenveld en voorzitter van Plaatselijk belang Een, Tammo Oldenhuis, terug op het proces wat heeft geleid tot dit succes. Samen met de kopers en overige betrokkenen proosten we op de voorspoedige bouw en het toekomstige woonplezier van de kopers.
Het betreft een uniek project aangezien het duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoningen betreft met een prijs vanaf €240.000,- VON!
Dit zijn volwaardige woningen met 2 of 3 slaapkamers en een badkamer op de verdieping.
Het zal dan ook niemand verbazen dat deze woningen snel  zijn verkocht.

De leeftijd van de kopers bij twaalf van de dertien woningen ligt tussen de 20 en 34 jaar. Echte starters dus! Vier van de woningen zijn verkocht aan jongeren die nog bij hun ouders in Een wonen en nu dus ook in Een kunnen blijven. Dit tot grote tevredenheid van Plaatselijk Belang in Een.
Het succes is een echte teamprestatie waarbij de gemeente Noordenveld,
Plaatselijk Belang Een, VDM Woningen en BruZan Ontwikkeling gezamenlijk hebben gezorgd dat dit een succes is geworden.

Bouw in volle gang

De bouw is in volle gang en de verwachting is dat we in het vierde kwartaal van dit jaar de eerste bewoners kunnen verwelkomen.
Er is een langdurig proces aan voorafgegaan. Rond 2010 werd bekend dat de beide basisscholen in het dorp samen verder zouden gaan als samenwerkingsschool  op een nieuwe locatie: MFA De  Schans. In 2016 is dit ook daadwerkelijk gerealiseerd. Van twee scholen, met nauwelijks nog bestaansrecht, is er nu één bloeiende school met een leerlingenaantal van rond de 100 kinderen.

13 starterswoningen

Het terrein van voormalige basisschool De Lindehof was redelijk vlot verkocht aan een particuliere koper. Het terrein van voormalige basisschool De Regenboog is ontwikkeld tot een mooi project, waar nu dus 13 starterswoningen worden gerealiseerd.
Daaraan voorafgaand is er, in samenspraak met de gemeente Noordenveld en Vereniging Plaatselijk belang Een, een eisenpakket opgesteld voor de ontwikkeling van het terrein. Daarop kon vervolgens worden ingeschreven door de diverse potentiële kopers.
In 2020 is het project gegund aan een partij die aan alle gestelde eisen kon voldoen.
Bijna twee jaar later bleek dat deze partij toch niet aan de gestelde eisen kon voldoen en is er een nieuwe gunning gedaan aan de tweede inschrijver. Die heeft doorgepakt en het resultaat mag er zijn!!

We zijn, als bestuur van Vereniging Plaatselijk Belang Een, bijzonder blij met dit mooie resultaat.

Namens Vereniging Plaatselijk Belang Een,

Tammo Oldenhuis