BOKD ondertekent manifest RLS 1957 over logistiek, energie en drones

Elf vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijs en overheid in Drenthe en Groningen ondertekenden donderdag 29 juni een manifest bij de voormalige Rijksluchtvaartschool (RLS1957) in Eelde. De deelnemers verklaarden dat zij samen tenminste tien initiatieven binnen twee jaar, gericht op logistiek, energie en drones gaan realiseren. Met die initiatieven willen zij zorgen voor dynamiek en nieuwe bedrijvigheid in het gebied. Het Manifest is namens BOKD ondertekend door voorzitter Jofien Brink.

De partijen werken samen met instellingen voor onderwijs en onderzoek, jongeren en ondernemers met initiatieven rondom GAE (Groningen Airport Eelde). Hiermee willen zij anderen inspireren om ook aan te sluiten.

Initiatieven en festival

Op dit moment wordt er gewerkt aan projecten om drones op waterstof te laten vliegen, vervoer van goederen en het in beeld brengen van dorpen van de toekomst. Bij dit laatste project is BOKD in de lead en gaan we op zoek naar de koppeling tussen sociale processen in dorpen en de toepassing van nieuwe technologie.

Zaterdag 23 september 2017 worden enkele ideeën gepresenteerd tijdens het festival over logistiek, energie en drones. Dit festival vindt plaats rondom  het provinciaal monumentale pand de RLS1957 en op het terrein van Groningen Airport Eelde. Deze dag staat in het teken van beleven, inspireren, doen en de open dag van de luchthaven.

Deelnemende partijen manifest

Omni Drones Academy, Wake Up Events, Holthausen, De Maakschappij, BrandYour, Ideas 4 you, Rabobank, Hanzehogeschool Groningen, BOKD, Echt Martine en GRQ Business Network.

overzicht