BOKD lanceert leidraad Dorpszorgvisies

Steeds meer dorpen nemen verantwoordelijkheid voor de mensen in hun omgeving. Een vorm van ‘nei naoberschap’. In deze zorgzame dorpen is onder andere aandacht voor nieuwe woonvormen, gezondheid, armoede, laaggeletterdheid, eenzaamheid, lief en leed.

Het ontwikkelen van een dorpszorgvisie helpt daarbij, want daarmee krijg je een duidelijk toekomstbeeld van jouw dorp. Het maakt zichtbaar wat de belangrijke thema’s zijn.

Diverse Drentse dorpen werken al vanuit zo’n visie. BOKD haalde hun ervaringen op in deze Leidraad Dorpszorgvisies. De leidraad laat je zien hoe je als dorp zelf aan de slag kunt met een dorpszorgvisie. Het staat boordevol voorbeelden, ervaringen en processtappen.

Neem voor informatie en advies contact op met BOKD adviseur Alle Postmus via a.postmus@bokd.nl

Oproep pilots najaar

Dit najaar wil BOKD een drietal dorpen op weg helpen bij het ontwikkelen van een eigen dorpszorgvisie. De inzetbare ondersteuningsuren (ongeveer 20 uren per dorp) zijn bedoeld om een eerste aanzet voor een dorpszorgvisie met dorpen te maken. De geboden ondersteuning is tweeledig: de 3 pilotdorpen gaan zowel een individueel traject en een groepstraject aan.

Op 20 september trappen we af met de dorpen die zich hebben opgegeven als pilotdorpen. Tijdens de aftrap hoor je over ins en outs van het traject en maken we kennis met elkaar.

Nu aanmelden

Wil jij met een pilot dorpszorgvisie in jouw dorp aan de slag? Meld je dan vóór 9 september aan bij projectondersteuner Daphne (d.wiebing@bokd.nl). Na aanmelding nemen we contact met je op om jouw vraag voor het ontwikkelen van een dorpszorgvisie helder te krijgen.