BOKD heeft een vacature voor een bestuurslid

‘Versterk de Toekomst van Drentse dorpen’

Wil jij een betekenisvolle bijdrage leveren aan het behouden en verbeteren van de leefbaarheid van Drentse dorpen? Wil je actief betrokken zijn bij het vormgeven van de toekomst van onze gemeenschappen? Dan is deze kans iets voor jou!

Over BOKD

BOKD zet zich in voor Drentse dorpen en dorpshuizen. Wij geloven in het belang van lokale initiatieven om de leefbaarheid te versterken. BOKD biedt ondersteuning en begeleiding aan deze initiatieven. De medewerkers van BOKD zetten zich dagelijks in om initiatieven en initiatiefnemers te ondersteunen, te inspireren en samen kansen te ontdekken. Vanuit onze kennis, ervaring en expertise gaan we voor een levendige omgeving met oprechte betrokkenheid.

Voor het bestuur zijn we met ingang van februari 2024 op zoek naar enthousiaste en gedreven nieuwe bestuursleden.

Wie zoeken wij?

  • Personen met bestuurlijke ervaring en/of actieve betrokkenheid bij een dorpsbelangen-  of  dorpshuisorganisatie dan wel andere leefbaarheidsinitiatieven;
  • Mensen die bereid zijn hun netwerk en ervaring in te zetten ten gunste van de BOKD;
  • Gevoel hebben voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • En begrijpen dat werken met en voor vrijwilligers een volstrekt andere dynamiek kent dan in een zakelijke omgeving.

Jouw rol als bestuurslid

Jij bent actief in relevante netwerken en voert representatieve taken uit. In jouw eigen regio heb jij een belangrijke oor- en oogfunctie. Jij signaleert welke zaken spelen en waar de vereniging BOKD iets kan betekenen. Ook breng jij de kracht van de BOKD onder de aandacht van initiatiefnemers en informeer jij de organisatie daarover. Zo breng jij jouw ervaringen uit dorpen en netwerken mee naar de BOKD. Verder denk je mee vanuit jouw eigen achtergrond of expertise met programmalijnen en het werkplan. Kennis en ervaring met de transities waar de dorpen voor staan, zijn gewenst.

Tijdsinvestering en bezoldiging

  • Het bestuur komt maandelijks bijeen;
  • Het betreft een onbezoldigde benoeming met onkostenvergoeding.

Herken je jezelf in de volgende eigenschappen

  • Je hebt affiniteit met het dorpsleven en hart voor de leefbaarheid van de Drentse dorpen;
  • Je hebt een relevant netwerk;
  • Je kunt de kracht van de vereniging BOKD goed neerzetten;
  • Je hebt het vermogen om met visie out-of-the-box te denken.

Procedure

Als deze vacature je aanspreekt en je wilt een actieve rol spelen in het versterken van de Drentse dorpen, stuur dan je gemotiveerde brief met cv naar:  jofien.brink@gmail.com

We nemen contact met je op voor een kennismakingsgesprek, waarbij vertegenwoordigers van zowel het huidige bestuur als de medewerkers aanwezig zijn.

Reacties kunnen verstuurd worden tot 31 oktober aanstaande. In november vinden de gesprekken plaats. De nieuwe bestuursleden worden benoemd tijdens de algemene ledenvergadering welke in april plaatsvindt.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met voorzitter Jofien Brink via 06-21237634.