Bijeenkomst Zorgen doen we Samen

Bewonersinitiatieven en de Huisartsenpraktijk

Veilig opgroeien, prettig wonen en gezond oud worden in je eigen buurt of dorp. Dat is waar het om gaat in de themabijeenkomsten Zorgen doen we Samen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen mee kan doen of het steuntje in de rug kan krijgen dat hij of zij nodig heeft. In veel dorpen en buurten in het Drentse en Groninger Veenkoloniale gebied is hier vanuit de bewoners zelf al aandacht voor. Bijvoorbeeld door het organiseren van burenhulp, samen eten en koffieochtenden in het dorpshuis. Dit allemaal door vrijwillige inzet van kleine en grotere bewonersinitiatieven.

Hoe kun je dit als bewonersgroep (nog beter) oppakken, wat heb je hiervoor nodig, hoe kun je van elkaar leren? Allemaal vragen die voor de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën aanleiding zijn om een reeks bijeenkomsten te organiseren voor bewonersgroepen, ambtenaren en professionals. Deze tweede bijeenkomst staat in het teken van samenwerking met de Zorg, zoals de Huisartsenpraktijk.

 “Dorpsondersteuner verhoogt welzijn van dorpsbewoners en verlaagt zorgkosten” – uit het evaluatieonderzoek in drie Groninger Dorpen (onderzoek van Aletta Jacobs School of Public Health).

Wat?

Tijdens de bijeenkomst “Zorgen doen we Samen” op 15 september gaan we opzoek naar hoe kan ik een krachtig initiatief worden of hoe betrek ik de zorg, zoals de huisarts bij mijn initiatief.

Dr. Hans Berg, bekend van ‘Wedde dat ’t lukt’ deelt zijn ervaring met ons.

De middag staat in het teken van Inspiratie, Onderlinge uitwisseling en Positieve Gezondheid. Ook krijg je handvatten en voorbeelden mee om jouw ideeën om te zetten in acties of nieuwe activiteiten. En natuurlijk is er de mogelijkheid om na afloop bij te praten met een buurdorp- of dorpsgenoot.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is het bezoeken waard voor initiatiefnemers die geïnteresseerd zijn in zorgen voor elkaar, gezondheid, bewegen en/of ontmoeting. Het maakt niet uit of je al begonnen bent of dat je met plannen rondloopt, iedereen is welkom om ideeën op te doen en ervaringen te delen. Gebruikers van initiatieven en ondersteunende organisaties zijn ook van harte welkom mits de ruimte dit toelaat.

Aanmelden?

Omdat wij rekening willen houden met de 1,5 meter regel houden wij de inschrijvingen in de gaten. Dat houdt in dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Lunch word je aangeboden.

Wil jij meepraten en inspiratie op doen? Mis het niet! En meld je snel aan. Een eigen idee presenteren kan ook, laat het ons weten via Luit Hummel.

Contact met Luit Hummel

adviseur plattelandsontwikkeling

0592-315121
06-37271453