Bewonersavonden in Diever en Vledder; Maak Westerveld samen duurzamer

vlnr Gerrit Welde, Alex de Ruiter, Ronald Nijhoff, Wilfried de Jong, Evert Blomsma (foto eigen beheer Buurkracht)

Tijdens de Bespaarkaravaan in Wilhelminaoord werd de aftrap gegeven om Westerveld samen duurzamer te maken door het inzetten van je eigen ‘buurkracht’. Veel buurt- en dorpsgenoten weten het immers als geen ander: als je zonnepanelen op je dak wilt of je huis (beter) wilt isoleren, gaat dat een stuk makkelijker als je dit samen doet. Want buren hebben samen buurkracht! In Nederland zijn al ruim 350 buurtinitiatieven die dit samen doen.

Om in Westerveld nog meer buren op weg te helpen met energiebesparende maatregelen zijn er in april twee bewonersavonden, één in Diever (4 april, 19.30 uur bij Stad & Esch) en één in Vledder (10 april, 19.30 uur in De Tippe). Om inwoners en hun buren te informeren over duurzame initiatieven in Westerveld. Maar vooral ook om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze direct concreet aan de slag kunnen gaan via buurtteams. De buurtteams kunnen daarbij ondersteund worden door Buurkracht, een maatschappelijk initiatief gesteund door gemeenten, provincies en in Westerveld ook door netbeheerder Rendo.

Uiteindelijke doel is in zoveel mogelijk huizen in Westerveld goede isolatie, zoveel mogelijk zonnepanelen op eigen dak en als dit niet kan zoveel mogelijk gezamenlijk gebruik maken van een groot dak via een energiecoöperatie. En waar het kan en gewenst is verwarming via warmtepompen. En wie weet welke duurzame acties er nog meer uit voortvloeien.

De avond is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Westerveld, Energiecoöperatie Westerweld (ECW), WelzijnMensenwerk, BOKD en Buurkracht. Aanmelding voor de bijeenkomst in Diever of Vledder kan via buurkracht.nl of via de buurkracht-app, die u gratis kunt downloaden.