Adviseurs Mariska Nauta en Lieneke Elzing stellen zich voor

Mariska Nauta

m.nauta@bokd.nl

Ik ben Mariska Nauta, sinds begin dit jaar werkzaam als adviseur bij de BOKD, dus ik wil me graag even voorstellen. Ik ben opgegroeid op het Groningse platteland, een leuke tussenstop in de stad Groningen gemaakt en zes jaar geleden zijn we in Gasselte gaan wonen. Daar woon ik met veel plezier met m’n man en twee kinderen in een mooi boerderijtje.

Ik ga me bij de BOKD bezig houden met de ontwikkelingen op het Drentse platteland; onder andere het versterken van het werk van Dorpsbelangen, begeleiden van dorpsvisietrajecten en ik heb aandacht voor de democratische vernieuwing binnen een veranderende maatschappij. Ik draag graag bij aan een goed klimaat waarin bewonersinitiatieven tot bloei komen. Daarnaast houd ik me bezig met de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. Ik zoek graag de verbinding en de samenwerking, ik hou ervan om kennis met elkaar te delen en word erg blij van de kracht die er in de dorpen zit.

Mijn passie ligt daarnaast in het vertellen en laten zien van deze mooie verhalen uit de Drentse dorpen op sociale media, zodat niet alleen wij weten hoe leuk en nuttig ons werk is maar dat we het ook delen. Graag tot ziens!

Lieneke Elzing

l.elzing@bokd.nl

Mijn naam is Lieneke Elzing, ik ben 38 jaar en woonachtig in Schoonebeek samen met mijn partner en twee kinderen. Sinds 10 januari mag ik als adviseur van de BOKD bijdragen aan het behouden en vergroten van de leefbaarheid in de Drentse dorpen. Op verschillende plekken heb ik al mee mogen lopen en luisteren met collega’s. Ik ben onwijs enthousiast en zal mij vooral richten op het ondersteunen van dorpshuizen en duurzame en zorgzame dorpen en hoop daarmee vele initiatieven te mogen ondersteunen en samen te mogen werken met jullie. Hopelijk zien we elkaar snel!