Aanvraag indienen teruggaaf energie belasting loont de moeite

De BOKD geeft adviezen en kan onder anderen ook van dienst zijn bij de aanvraag voor teruggaaf van de energie belasting.

Voorzitter Roelie Rozema: Dorpshuis De Snikke te Fort had tot nu toe nog nooit teruggave aangevraagd. Een gemiste kans, want dat heeft het dorpshuis een bedrag 3907 euro opgeleverd. De regeling is van toepassing met een terugwerkende kracht van 5 jaar. Een welkome bijdrage in de corona tijd, waarbij ook de dorpshuizen worden getroffen door beperkingen en sluiting.

De aanleiding was eigenlijk een aanbieding van een commercieel bedrijf. Zij zouden een teruggaaf aanvragen, waarbij er 15% van het bedrag in rekening werd gebracht.

Het was een goed idee om eens te informeren naar de mogelijkheden bij de BOKD. Het dorpshuis is immers aangesloten bij de organisatie. Er is dan ook contact opgenomen voor advies. Het is beslist de moeite waard om gebruik te maken van de dienstverlening en advisering, die wordt aangeboden. 

Naar aanleiding van deze dienstverlening is er vervolgens afgelopen najaar ook een energiescan gedaan. Dit kan kosteloos via de BOKD en wordt uitgevoerd door het bureau Syplon. Deze maand zijn de uitkomsten in een rapport verschenen. Het geeft een overzicht van besparingsmogelijkheden van het gebouw. De aanbevelingen, die worden gegeven, zijn gebaseerd op het energieverbruik, de bouwkundige staat en de openingstijden van het dorpshuis.