Aanmelding Hét Compliment van Drenthe gestart

De inschrijving voor Hét Compliment van Drenthe is gestart. Ook dit jaar waardeert de provincie Drenthe het vrijwilligerswerk. Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat de Drentse vrijwilligers door de provincie in het zonnetje worden gezet. Het thema voor dit jaar is ‘Positieve Gezondheid’.

Voor wie

Hét Compliment van Drenthe is bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met € 3.000 voor hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. Hét compliment is bedoeld voor vrijwilligers die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier samenwerken. Ook wij erkennen het belang van onze vrijwilligers in Drenthe, zij verdienen de schijnwerpers.

Vorig jaar ging Hét compliment naar Stichting Ouderenvervoer Norg. Dankzij deze vrijwilligers kunnen mensen die niet zelfstandig kunnen reizen toch overal naartoe.

Aandacht voor positieve gezondheid

Dit jaar is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘positieve gezondheid’. De provincie kiest elk jaar een ander thema uit de Sociale Agenda Drenthe. Er is aandacht voor positieve gezondheid, omdat Drenthe een provincie wil zijn waar je kunt doen wat je wilt zonder belemmeringen van je gezondheid. Gedeputeerde Hans Kuipers: “Bij positieve gezondheid gaat het niet over ziekte, maar gaat het over de mensen zelf, over hun veerkracht en over wat hun leven betekenisvol maakt. Trots ben ik op de vele vrijwilligers in Drenthe. Of je je als groep inzet voor het zorgen dat mensen mee kunnen doen aan de maatschappij of je helpt anderen fit te zijn door sportactiviteiten. Alle vrijwilligers betekenen veel voor Drenthe. Samen zorgen we voor een sociale en levendige provincie.”

Inschrijven kan van 1 september tot 1 oktober

De inschrijving ging van start op 1 september 2022 en sluit op 1 oktober 2022. Daarna selecteert de onafhankelijke jury vijf genomineerden die op de website van provincie Drenthe worden gepresenteerd. Op de ‘Dag van de Vrijwilliger’ op 7 december 2022 wordt de ontvanger van hét compliment bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op het Provinciehuis.

Een vrijwilligersorganisatie/-initiatief aanmelden kan tot en met 30 september via www.provincie.drenthe.nl/compliment. Ook voor meer informatie kun je daar terecht.