Aanmelding dorpsvernieuwingsprijs

Wie wordt de opvolger van Zalk (Ov.), Varsselder Veldhunten (Gld.) en Luttenberg (Ov.), de winnaars van de Dorpsvernieuwingsprijs 2021? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen net als zij een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar: € 3000 voor de winnaar en twee cheques van € 1500 voor de twee medewinnaars. Deze prijzen zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen.

Zorg in het dorp

De jury heeft in haar beoordeling dit jaar extra aandacht voor zorgprojecten (in de breedste zin van het woord) in het dorp.

De uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023 is op vrijdagmiddag 17 november als onderdeel van het symposium ‘Zorg in het dorp’.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname kan vanaf nu via onze vereniging via info@bokd.nl. Zorg dat het aanmeldingsformulier bijtijds bij ons is. Dan zorgen wij ervoor dat het maandag 31 juli voor 20.00 uur binnen is bij de LVKK. Inzendingen die later binnenkomen, vallen buiten de boot. In de daaropvolgende periode beoordeelt een jury onder leiding van Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen) de inzendingen.

15 september 2023 worden de drie finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs bekend gemaakt.

Aanmeldformulier en criteria

Lees hier de criteria en download hieronder het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier.docx

De Dorpsvernieuwingsprijs is een initiatief van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. In overleg met de winnaar en de gemeente, wordt gekeken naar deelname aan de Europese Dorpsvernieuwingsprijs. Zo creëert de prijs een nationaal en internationaal platform waar initiatieven zichtbaar worden en kennis en ervaring wordt gedeeld. Meer info over LVKK en de dorpsvernieuwingsprijs op www.lvkk.nl