6 finalisten dorpshuis van het jaar bekend

De vakjury heeft de 20 aanmeldingen voor de verkiezing dorpshuis van het jaar beoordeeld en zes dorps- en buurthuizen geselecteerd voor deelname. De finalisten zijn op dinsdag 4 juli persoonlijk op de hoogte gebracht door rtv drenthe en de BOKD.

Juryvoorzitter Ramon van der Sleen: ‘Het was geen eenvoudige opgave om een keuze te maken. Er zijn 20 aanmeldingen binnen gekomen en het was leuk om te zien hoeveel tijd de dorps- en buurthuizen hebben besteed aan het indienen van een goede aanvraag. We hebben heel veel bijlagen ontvangen met daarin mooi uitgewerkte projectplannen, PowerPoint presentaties, veel mooie foto’s en fotocompilaties. Ook heeft een aantal dorps- en buurthuizen de moeite genomen om een filmpje te (laten) maken en er is zelfs een lied gecomponeerd. Uit alle aanvragen blijkt hoe trots de dorps- of buurthuizen zijn op wie ze zijn en wat ze doen.’

De zes dorps- en buurthuizen die in de finale zitten zijn: ‘t Markehuus in Assen, dorpscentrum Eexterveen, Ons Dörpshuus in 2e Exloermond, ‘t Brinkenhoes in Emmen, De Weidehoek in Wijster en Over Entinge in Dwingeloo.

Vanaf dinsdag 26 september zijn de finalisten in 7 afleveringen te bewonderen in het programma ‘Drents dorpshuis van jaar’ op rtv drenthe.

De verkiezing dorpshuis van het jaar is een initiatief van de BOKD en wordt mede mogelijk gemaakt door rtv drenthe, provincie Drenthe en Drentse gemeenten.