12 beheerders BHV gecertificeerd

Op woensdag 19 juni jl. heeft de herhalingsles BHV plaatsgevonden voor beheerders van dorps- en buurthuizen in Drenthe. 12 beheerders zijn opnieuw BHV gecertificeerd. Dit jaar werd de cursus gegeven door Sabine Niewold Veiligheidstrainingen.

De cursusdag in dorpshuis De Alke in Alteveer Kerkenveld stond bol van de praktijkoefeningen. Er werd geoefend met situaties die zich voor zouden kunnen doen in dorps- en buurthuizen. Gelukkig gaat er bijna nooit iets fout maar als er eens iets gebeurd met een bezoeker of collega, dan moet je wel weten hoe je moet handelen. Iemand loopt een snijwond op bij het inruimen van de vaatwasser. Of een gast is dusdanig in de war dat de BHV-ers moesten uitvinden wat er met hem aan de hand is en hoe te handelen? En in de keuken sloeg letterlijk de vlam in de pan.

Wat de dag tot leven bracht was de aanwezigheid van Lotus slachtoffer Jan. Dankzij een rijk gesorteerde koffer met bloederige hulpstukken en overtuigend acteerwerk wist hij telkens een nieuw slachtoffer in het leven te roepen. En dan was het aan de BHV-ers om adequaat te handelen en dat ging heel aardig. Daarnaast is er ook geoefend met reanimatie en een ontruimingsoefening uitgevoerd.

Lucy Jalving (beheerder dorpshuis De Klink in Nieuw Dordrecht): Het was een mooie dag. Het is erg leuk hoe Sabine de lesstof voorlegt met oefeningen in spel vorm. Constant theorie aanhoren en naar een scherm kijken werkt voor mij niet. Daarbij komt dat we het ook heel leuk vinden om elkaar weer te zien. Sabine was top! De Alke is ook een super mooi dorpshuis. We werden vriendelijk ontvangen door Jelle en Chris (beheerders De Alke) en de catering (inclusief lunch) was zeer goed. Maar dat vind ik elk jaar goed voor elkaar.

Aan het einde van de dag gingen de deelnemers weer naar huis met een zak vol ervaringen die hun van pas komen als ze daar in de praktijk mee te maken krijgen.

Zou je, of zou jullie beheerder, ook willen deelnemen aan de jaarlijkse herhalingscursus BHV van de BOKD? Neem dan contact op met adviseur dorpshuizen Paul van Schie. Bellen of appen mag natuurlijk ook: 06-20152244