Netwerk Duurzame Dorpen: Drenthe

In onze BOKD Nieuws brengen we maandelijks duurzaam nieuws over onze Drentse dorpen. Hieronder enkele voorbeelden.

Nieuw Moscou

Bloeiend Nieuw Moscou probeert de biodiversiteit in en rond het dorp te vergroten en stelt daarom bloeiende bomen, struiken en planten beschikbaar aan de inwoners. Ieder huishouden kan voor maximaal € 40 planten ‘bestellen’, de kosten worden betaald vanuit een subsidie. Voor dit initiatief is gebruik gemaakt van de provinciale regeling voor dorpsinitiatieven. Dit schreef RTV Drenthe over het initiatief.

Valthe

Het dorp Valthe heeft ambitieuze plannen voor het verder verduurzamen van hun dorp. De Energiecoöperatie Valthe presenteerde haar plannen om van het dorp een proeftuin voor het gebruik van waterstof te maken. Er waren ruim 100 inwoners aanwezig bij de informatiebijeenkomst over deze proeftuin. Lees over dit plan en de andere ambities van Valthe op hun website.

Kostvlies

De inwoners van Kostvlies bij Gasselte hebben met gezamenlijke inzet, eigen middelen en hulp van o.a. Drents Landschap het beheer over de nabijgelegen zandplas overgenomen. Een mooi voorbeeld van eigen initiatief én vasthoudendheid! Lees meer in dit mooie artikel van Dagblad van het Noorden en op de website van Vereniging De Hamerlanden.