Verslag en presentaties van bijeenkomsten, cursussen en workshops

 

7 juni 2016 – Zorgbijeenkomst Informele zorg en accommodaties in Drenthe

Onlang heeft in Nieuwlande het kenniscafé informele zorg en accommodaties plaatsgevonden in samenwerking met het Oranje Fonds.

Voor de presentatie van Inge Zwerver over de ‘Verzoamelstee’ klikt u hier, voor een film daarover klikt u hier

7 december 2015 – Bijeenkomst PR, media en website

“We doen heel veel maar weinig mensen weten dat” is een veel gehoorde uitroep bij dorpsbelangenorganisaties. Ook dorpshuizen kampen er mee dat er veel georganiseerd wordt, maar dat je er soms moeilijk aandacht voor krijgt.

Jan-Willem Horstman, ervaren journalist van het Dagblad van het Noorden vertelt over hoe er bij de krant omgegaan wordt met berichten uit de dorpen. Waar kijkt de redactie naar? Wat vinden zij belangrijke informatie? Waar worden ze enthousiast van? Tips om een goed persbericht te maken en de krant van de juiste nieuwtjes op de hoogte te brengen. Kijk hier wat hij vertelde.

Daarnaast Géke Mennink, eigenaar van Wieswies, een bedrijf dat adviseert over het maken van websites en ze ook zelf maakt. Hoe richt je je site in, hoe zorg je dat deze actueel blijft en waarom heb je eigenlijk een website nodig als je ook al op Facebook zit?
Daarnaast is Géke één van de initiatiefnemers van Sleen.nu, de dorpswebsite van Sleen met duizenden bezoekers per maand. Ook vanuit deze ervaring vertelt ze hoe je je website kunt organiseren. Voor haar presentatie klikt u hier.

3 november 2015 – Workshop Schrijven van een projectplan

Hoe zorg je er voor dat fondsen en andere betrokkenen goed inzicht krijgen in je plannen? Voor de presentatie klikt u hier.