Inspiratie

Op deze pagina verzamelen we inspirerende voorbeelden, ideeën of informatie waar je blij van wordt. Zoek je meer of iets anders? Kom dan naar onze themabijeenkomsten, netwerkbijeenkomsten, excursies, cursussen, Drentse Dorpendagen, Ledenvergaderingen, enzovoort.

Kijk ook regelmatig op deze website en neem een abonnement op BOKD Nieuws, daar inspireren we je voortdurend. In het middelpunt uiteraard de verhalen van de initiatiefnemers zelf. Hoe zorg je ervoor dat een dorpsinitiatief van de grond komt? Wat werkt goed, wat minder? Hoe zijn de knelpunten aangepakt en hoe zijn de mensen betrokken geraakt bij dit initiatief? Dat elk dorp anders is, andere omstandigheden kent, is niet zo van belang. Dat er mensen zijn die gedreven zijn en energie willen steken in een dorp, daar gaat het om.

Provinciale koepels

We werken uiteraard samen met onze zusterorganisaties in de andere provincies. Tevens is BOKD aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) die ook kantoor houdt in Assen.

Groningen, FrieslandOverijssel, GelderlandNoord-HollandNoord-Brabant, Limburg,  Zuid-Holland, Zeeland

Netwerk Duurzame Dorpen

Netwerk Duurzame dorpen is een online ontmoetingsplek voor dorpen die duurzame initiatieven ontplooien. Zijn er duurzame initiatieven in uw dorp? Meld deze dan aan op de site en inspireer ook anderen! De BOKD is steunpunt Netwerk Duurzame Dorpen in Drenthe.

Glasvezel

Provincie Drenthe maakt zich sterk voor glasvezel op het platteland. Verschillende initiatieven in Drenthe werken op verschillende manieren aan de realisatie daarvan. Inspirerende voorbeelden zijn: Midden Drenthe, Eco-Oostermoer, de Wolden en de Kop Breed.