Geldzorgen, zorgen voor geld

Workshop Geldzorgen, zorgen voor geld | 30 januari 2017

De BOKD organiseert op 30 januari a.s. de workshop ‘Geldzorgen, zorgen voor geld’. Een workshop over het werven van middelen voor dorpsbelangenorganisaties en dorpshuizen. Bijna iedere stichting en vereniging, klein of groot, overkomt het: te weinig middelen. Een steeds groter wordend probleem doordat overheden, maar ook deelnemers bezuinigen. En de kosten blijven stijgen. Zijn activiteiten dan nog uit te voeren? Of erger, kun je nog overleven?

Dit probleem kun je op diverse manieren aanpakken. Bijvoorbeeld door

  • het zoeken naar geld systematischer aan te pakken;
  • te investeren en daardoor de kosten laten dalen;
  • met je leden nog meer de handen uit de mouwen te steken;
  • innovatief en projectmatig te werken;
  • samen te werken met andere organisaties.

Hierbij kan het gebruik van nieuwe vormen van financiering interessant zijn, maar soms ook een wijziging in de statuten of rechtsvorm.

Inhoud workshop

De workshop Geldzorgen… zorgen voor geld geeft je een eerste oriëntatie op de mogelijkheden die er zijn voor je organisatie. Met de boodschap: er bestaat geen standaard­-aanpak; ga ‘thuis’ aan de slag voor maatwerk. Daarvoor krijgen deelnemers een werkboek mee. Het samen doornemen hiervan, het invullen van stappenplannen en checklists, gevolgd door het maken van plannen om middelen te verkrijgen, betekent dat je met bestuur en vrijwilligers concreet aan de slag kunt.

Kosten

Deelname aan de workshop is gratis voor leden van de BOKD.

Niet leden betalen € 25 per deelnemer. Als u lid wordt van de BOKD dan brengen wij daarop de kosten voor de cursus in mindering op het lidmaatschap.

Jan Klumper

De workshop wordt gegeven door Jan Klumper (1946). Gestart als bedrijfseconoom in het bedrijfsleven en via personeelswerk beland in de welzijnssector. Hier heeft vrijwilligerswerk, organisatieontwikkeling en fondsenwerving zijn aandacht. Vanaf 1996 heeft hij een bedrijf dat maatschappelijke projecten ontwikkelt: www.bureaujanklumper.nl

Wanneer:    maandag 30 januari 2017

Tijd:               19.30 – 22.00 uur (zaal open vanaf 19.15 uur)

Waar:            Ontmoetingscentrum de Wenning, , Veldbrake 5, 7933 PW  PESSE