Cursus Boekhouden voor dorpshuizen op 9 en 16 oktober

De cursus Boekhouden voor dorpshuizen is geannuleerd!

De BOKD en de Vereniging Groninger Dorpen organiseren in 2018 opnieuw de cursus Boekhouden voor dorpshuizen. Het is voor een (klein of middelgroot) dorpshuis eenvoudig om de bedrijfsboekhouding zelf bij te houden. Je hebt dan altijd inzicht in hoe het dorpshuis er voor staat en drukt de kosten van de boekhouder. Bovendien is het voor het aanvragen van fondsen van essentieel belang dat je inzage kunt geven in de financiële situatie van het dorpshuis. De cursus is buitengewoon praktisch van aard en u zult zien dat boekhouden helemaal niet moeilijk is en tijdbesparend!

Docent Paul Kloek van Adminiles vertelt in eenvoudig Nederlands wat de logica van boekhouden is. Je leert een kasboek bij te houden en maakt een begin met het invoeren van de administratie in een simpel boekhoudprogramma. Tevens wordt besproken hoe een jaarverslag en een begroting worden opgesteld. De cursus duurt twee avonden.

Gedurende de cursus kunt u zelf thuis oefenen met het boekhoudprogramma Minipak. Dit gebeurt aan de hand van een duidelijke instructie. Als uw dorpshuis baat heeft bij een (nieuw) boekhoudpakket, dan kunt u overwegen het pakket ‘Minipak boekhouding Pro’ zelf aan te schaffen. De eerste maand na de cursus helpt docent Paul Kloek u met de vragen waarmee u zit.

  • Wanneer: 9 en 16 oktober 2018
  • Tijd:         19.30 – 22.00 uur
  • Locatie:   9 oktober in Wijkcentrum De Kern, Rembrandtlaan 72 a te Hoogezand
  • Locatie:   16 oktober in dorpshuis Klein Kruierij (De Kruierij 2, 9473 TL De Groeve)
  • Kosten:    leden betalen € 50,- per deelnemer; niet leden betalen € 100 per deelnemer

De cursus Boekhouden wordt u aanbevolen door deelnemers uit voorgaande jaren: 

Henk van Kampenhout van buurthuis t Trefpunt van Holte Lieving en Makkum

“De cursus Boekhouden kan ik aanbevelen aan andere dorpshuizen. Ik ben van origine geen boekhouder, maar Paul Kloek kan heel helder uitleggen wat je als penningmeester van een dorpshuis moet weten. Wij zijn na de cursus ook begonnen met boekhoudprogramma Minipak. Daarvoor werkten we altijd met Excel en daarin maak je toch fouten. Dat is met Minipak uitgesloten. Sindsdien ga ik er elke week even voor zitten om het bij te houden, maar daarna heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.”

Roelof Dilling van Het Markehuis in Grolloo:

“Paul Kloek geeft heldere uitleg aan de hand van begrijpelijke praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte voor vragen en die zijn goed beantwoord. Ik kan de cursus aanbevelen aan andere dorpshuizen, omdat je daardoor – ook als medebestuurders – beter inzicht krijgt in de financiële situatie van het dorpshuis en de financiën op die manier niet meer alleen een verantwoordelijkheid zijn van de penningmeester.”

U kunt zich via onderstaand formulier inschrijven, wilt u meer informatie over de cursus neem dan contact op met consulent dorpshuizen Paul van Schie via 0592-315121.

Direct inschrijven