Gratis energiemonitoring in het dorpshuis

Met behulp van energiemonitoring wordt het mogelijk om detailinzicht te verkrijgen in het gas- en elektriciteitsgebruik van je gebouw en de bijbehorende kosten. Door het uitlezen van de energiemeters wordt visueel inzichtelijk gemaakt wat er op uur (gasverbruik) en zelfs kwartierniveau (elektriciteit) gebeurt in je gebouw. Hierdoor kun je zien hoeveel energie het gebouw gebruikt overdag, ’s nachts en tijdens weekenden en vakanties.

Zijn jullie benieuwd naar het energieverbruik?

Vaak geeft dit verrassende resultaten. Denk hierbij aan een verwarmingsinstallatie die verkeerd ingesteld is waardoor er tijdens de vakanties door gestookt wordt. Of blijken zonnepanelen veel minder op te wekken dan gedacht door verkeerd aangesloten zonnepanelen. Ook is het mogelijk het huidige verbruik te vergelijken met een streefverbruik of het energieverbruik van vorig jaar. Klik hier voor meer informatie en enkele verrassende voorbeelden.

voorlopige uitkomsten energiemonitoring

Syplon is bij een achttal dorpshuizen van start gegaan met energiemonitoring. Lees hier meer over de eerste uitkomsten.

Aanmelden

Energiemonitoring in jullie dorpshuis wordt uitgevoerd door het onafhankelijke adviesbureau Syplon. Dit aanbod is GRATIS en word je aangeboden door Expeditie Energieneutraal Drenthe van de provincie Drenthe. Vul het aanmeldformulier in als je hiervoor in aanmerking wilt komen. We nemen daarna contact met je op.