Drentse Uitmaand voor dorpshuizen 2016

Kunst en Cultuur Drenthe (K&C) organiseert dit jaar in de maand september de Drentse Uitmaand. Dorpshuizen (buurthuizen en MFA’s) in Drenthe kunnen dit jaar deelnemen aan dit programma door zelf een Kunst en Cultuurdag te organiseren. De BOKD heeft € 500 beschikbaar gesteld aan een drietal dorpshuizen om een Kunst en Cultuurdag in hun eigen dorpshuis te organiseren.

Dat is in de eerste plaats een leuke kennismaking met kunstenaars in het dorpshuis zelf. Maar het programma kan ook voor uw dorpshuis interessant zijn! Misschien ziet u wel artiesten of creatievelingen die hun kunsten graag zouden willen vertonen in uw dorpshuis, of tijdens uw dorpsfeest.

De dorpshuizen die deelnemen aan de Drentse Uitmaand zijn:

Dorpshuis Nij Roon | 10 september

Dorpshuis Nij Roon in Nieuw-Roden (gemeente Noordenveld) organiseert op zaterdag 10 september een Kunst en Cultuurdag van 13.00 – 17.00 uur. Kunstenaars die hun medewerking aan het programma hebben toegezegd zijn:

Dorpshuis de Kiep | 17 september

Ook dorpshuis de Kiep in Eexterveenschekanaal (gemeente Aa en Hunze) heeft een interessant programma voor u samengesteld. Op zaterdag 17 september komen, van 11.00 tot 15.00 uur, de volgende artiesten hun kunsten vertonen:

Dorpshuis de Veldkei | 30 september

Dorpshuis de Veldkei in Havelte (gemeente Westerveld) organiseert een Uit- en Informatiemarkt op 30 september van 16.00 – 20.00 uur. Het is een doorlopende markt  met onder meer Elisa van den Berg (beeldend kunstenaar), Jacqueline Zwiebel (Kreakracht) en Joke Hulsteijn (o.a. sieraden). Daarnaast staan er verenigingen en 25 vrijwilligersorganisaties die actief zijn in Havelte.

Programma Grote zaal:

Bosnimfzaal

  • Poppentheater Peterselie (19.00 – 19.30 uur) met de voorstelling “gefelicitovertaart” voor kinderen van 4 – 8 jaar
Meer informatie?

Loopt u met het idee om ook meer culturele activiteiten in uw dorpshuis te programmeren? Surf dan eens naar Kunsthuis Drenthe en Cultuurweb Drenthe. Daar zijn meer dan 800 professionele en amateurgezelschappen te vinden die een aanvulling kunnen zijn op het activiteiten aanbod in uw dorpshuis. Ook bij u in de regio.