Drentse Uitmaand in dorpshuizen

Kunst en Cultuur Drenthe (K&C) organiseert in de maand september de Drentse Uitmaand. Dorpshuizen (buurthuizen en MFA’s) in Drenthe kunnen deelnemen aan dit programma door zelf een ‘Open dag’ te organiseren waarop u uw activiteitenaanbod onder de aandacht brengt. Op de afbeelding rechts ziet u de flyer die dorpshuis Oes Stee in Anderen in 2017 voor deze gelegenheid heeft laten maken.

De Drentse Uitmaand promoot de vele activiteiten Drenthe breed met advertenties in lokale kranten met een activiteitenagenda, website met agenda per gemeente, promotie van individuele activiteiten via Facebook en twitter. De Uitmaand is zichtbaar in elke gemeente met A0 posters langs de weg en zichtbaarheid door plaatsing van beachflags op verschillende evenementen. Daarnaast kunt u gebruik maken van posters en banners die u ter beschikking worden gesteld.

Wilt u uw open dag aanmelden voor de Drentse Uitmaand of meer informatie? Stuur dan een mail naar Marjelle Over of Boris Brink. Bellen mag ook: 0592 – 336999.

Update Activiteitenaanbod

Wilt u uw activiteitenaanbod van een impuls voorzien? Bijvoorbeeld door muziekonderwijs, creatieve workshops, dans of beweging aan te bieden? Of denkt u erover om muziekvoorstellingen of (jeugd) theater in uw dorp of dorpshuis te programmeren? Neem dan contact op met consulent dorpshuizen Paul van Schie. De BOKD en K&C Drenthe gaan graag met u in gesprek over welke kunstenmakers in de regio actief zijn en mogelijk een aanvulling kunnen zijn op uw bestaande aanbod.

Cultuurweb Drenthe

K&C heeft contact met kunstenaars in heel Drenthe. Op de website Cultuurweb Drenthe kunt u een overzicht vinden van de gezelschappen die in Drenthe actief zijn. Dat gaat om professionele en amateurgezelschappen, bijvoorbeeld poppentheaters, toneelgezelschappen en popmuzikanten.