Dorpshuis in uitvoering: sport en bewegen

Je lekker kunnen uitleven in en rondom het dorpshuis. Je eigen fitnesscircuit dicht bij huis. In Nieuw-Balinge en Weerdinge kan het! Hoe zij dat doen, zie je in aflevering 4 van de serie Dorpshuis in uitvoering op RTV Drenthe. Deze is op 24 januari om 17.15 uur te zien op RTV Drenthe.

Wat onderneemt een dorpshuis zoal om zo toekomstbestendig mogelijk te blijven? Elke dinsdagavond in januari is te zien wat er in een dorpshuis gebeurt op het gebied van zorgzaam zijn, beter benutten, sporten & bewegen en kunst & cultuur. Aan het woord zijn de gebruikers van het dorpshuis zoals dorpsbewoners, fysiotherapeut, welzijnswerk en verenigingen. Oftewel: een diversiteit aan mensen wat zo’n mooie kleuring geeft aan het leven in de wijk of het dorp.

Uitzending gemist?

Aflevering 2: stond in het teken van beter benutten
Aflevering 3: stond in het teken van kunst & cultuur
Uitzending gemist? Geen nood: hier vind je de link naar de uitzending op RTV Drenthe.

Experimenteren met functieverbreding

De aanleiding voor het maken van de serie is het experiment Pilot Functieverbreding dorpshuizen dat in 2019 van start is gegaan. Zestien buurt- en dorpshuizen zijn de uitdaging aangegaan om hun aanbod uit te breiden. Dat deden zij bijvoorbeeld door een cultuurprogramma aan te bieden toegespitst op groepen in hun leefomgeving of versterking van de informele zorg door de keuken uit te breiden waardoor gezamenlijke gezonde maaltijden gemaakt én geserveerd worden.