A.s. dinsdag aflevering 2 van de serie Dorpshuis in uitvoering

Wat onderneemt een dorpshuis zoal om zo toekomstbestendig mogelijk te blijven? Vanaf dinsdag 3 januari kun je dit zien op RTV Drenthe in de 4-delige serie ‘Dorpshuis in uitvoering’. A.s. dinsdag is aflevering twee.
In deze tweede aflevering komt het onderwerp beter benutten aan bod. Daarmee wordt bedoeld: commerciëler worden als dorpsaccommodatie – kan dat en hoe doe je dat?

Elke dinsdagavond in januari is te zien wat er in een dorpshuis gebeurt op het gebied van zorgzaam zijn, beter benutten, sporten & bewegen en kunst & cultuur. Aan het woord zijn de gebruikers van het dorpshuis; dorpsbewoners, fysiotherapeut, welzijnswerk en verenigingen. Oftewel: een diversiteit aan mensen wat zo’n mooie kleuring geeft aan het leven de wijk of het dorp.

De aanleiding voor het maken van de serie is het experiment Pilot Functieverbreding dorpshuizen dat in 2019 van start is gegaan. Vijftien buurt- en dorpshuizen zijn de uitdaging aangegaan om hun aanbod uit te breiden. Dat deden zij bijvoorbeeld door een cultuurprogramma aan te bieden toegespitst op groepen in hun leefomgeving of door de informele zorg sterker te maken door de keuken uit te breiden waardoor maaltijden verzorgt worden.

De volgende afleveringen zijn:

  • 17 januari: sport en bewegen – Nieuw-Balinge en Weerdinge
  • 24 januari: kunst en cultuur – Nieuw-Roden en Havelte

Tijdstip: vanaf 17.15 uur, direct na het nieuws.

Uitzending gemist?

Kijk dan de uitzending terug via uitzending gemist van RTV Drenthe.